Bij Animo wordt je geholpen door Daniëlle Vermeulen, SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en Psycholoog NIP. Je kunt zowel voor sportpsychologie als voor psychologische behandeling bij haar terecht, en voor (zakelijke) coaching.

Daniëlle is van huize uit zowel psycholoog als sportpsycholoog. Ze heeft masters in de sportpsychologie en de klinische psychologie, en een post-academische titel. Ze is geaccrediteerd SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en Psycholoog NIP.

Daniëlle heeft Animo Sportpsychologie/Animo Psychologie opgericht in 2015. Wat begon als een kleine onderneming is in de loop der jaren uitgegroeid tot een full-time praktijk in het centrum van Utrecht. Hier werkt ze dagelijks met allerlei soorten psychische problematiek, met (top)sporters en met bedrijven en haar werknemers. In al haar trajecten vindt ze het belangrijk zich te richten op het oplossen van de hulpvraag, maar altijd met voldoende aandacht voor diepgang en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is ze empathisch, open, eerlijk en direct, en gebruikt ze het liefst wat humor in de trajecten.

WK Ironman Hawaii 2022

Haar liefde voor het werken met sporters komt vanuit haar eigen sportverleden. Daniëlle heeft zelf jarenlang op nationaal niveau wedstrijd gezwommen. Op het moment is ze fanatiek triatleet, met als hoogtepunt deelname aan het WK Ironman op Hawaii in 2022. Ook is ze als trainer actief in het zwemmen en geeft ze Yinyogales. Door haar eigen ervaringen als atleet weet ze als geen ander hoe belangrijk mentale vaardigheden zijn als je goed wilt presteren in je sport. Mede hierdoor heeft ze besloten zich toe te leggen op de sportpsychologie, om sporters te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Dankzij haar achtergrond in het wedstrijdzwemmen en de triathlon heeft zij veel ervaring met het mentaal begeleiden van zwemmers, triatleten, hardlopers, wielrenners en duatleten. Haar expertise reikt echter naar alle verschillende takken van sport, en begeleiding is mogelijk voor sporters op alle verschillende niveaus.

Naast het werken met sporters heeft Daniëlle ook volop ervaring in het werken met psychische problemen. Ze is ervaren in het werken met angst en depressie, maar ook rouw, burn-out, trauma, faalangst en een negatief zelfbeeld komen vaak langs in de praktijk. Ze werkt o.a. veel met CGT, ACT, EMDR en mindfulness.

Maak nu een afspraak